Over ons

Rootz

Rootz is een jong boomverzorgingsbedrijf dat vooral de nadruk legt op de standplaats van de bomen. De bodem wordt al te vaak vergeten, terwijl de boom hier zijn voedingstoffen en stabiliteit haalt. Wanneer de standplaats geoptimaliseerd wordt, kan de boom zijn wonde beter afsluiten en zich beter verweren tegen ziekten en plagen.

Het snoeien en vellen van bomen nemen wij ook voor onze rekening. Altijd met respect voor de boom en zijn omgeving. Rootz boomverzorging probeert steeds een middenweg te vinden tussen de wensen van de eigenaar en de noden van de boom.

Wij voeren ook onderzoek en controles uit om aantastingen en hun gevolgen te bepalen, waarna we een gestaafd advies geven over hoe het verder moet met uw bomen.

Pieter Pollet

De natuur heeft mij van jongs af aan sterk gefascineerd. Na een diploma Biologie aan de KU Leuven te hebben behaald, wilde ik mijn twee passies, namelijk natuur en klimmen, samenbrengen. Zo ben ik mij gaan specialiseren in boomverzorging. Hieruit is Rootz ontstaan. In 2017 rond ik de cursus “European Tree Worker” af.

Vaak werk ik samen met andere specialisten in het vak en kan zo een volledige service aanbieden: een gezonde boom en een tevreden klant.

zijtakken van moerascipres afzagen, klimmen met sporen